Ringsaker J2004 - Søndre Land 2-4 (0-2)⚽️

Postet av Ringsaker IF den 24. Sep 2020

Sesongens siste hjemmekamp på Gaupen Bernabeu📍 ble spilt i går mot Søndre-Land.

Søndre-Land troner alene på toppen av tabellen med fire seire av fire kamper og trodde nok at det å komme til Gaupen Bernabeu ikke skulle by på noen problemer. Og Søndre Land tenkte nok at det kom til å bli et målkalas når de scora sitt første mål etter 6 minutt. 

Ringsaker responderte på dette med å gi litt mer tæl. De viste at det er ikke bare yppe seg på de gule og blå. 

Etter 30 minutt gikk gjestene opp i 2-0 og det var pause resultatet.

I pausen var Ringsakerjentene tydelig på at dette ikke var umulig å ta igjen. Og da andre omgang ble blåst i gang viste jentene at de ville noe. De presset gjestene og hadde flere sjanser. Dessverre gikk gjestene opp i 3-0 i det 50. minutt.

Ringsaker presset og presset og i 56 minutt fikk de endelig hull på byllen. Nå var gjestene litt ute å kjøre og de gjorde masse feil. Og i det 66 minutt satt 2-3. Dette trivdes ikke Søndre-Land med. Mye frustrasjon som gikk utover dommer og motstandere. Var tydelig at de ikke forventet å møte en slik motstander. Selv om Ringsaker var det beste laget i andre omgang var det gjestene som puttet det siste målet. Da dommeren blåste av kampen, 5 minutt på overtid, var sluttresultatet 2-4.

Denne kampen var sesongens beste og jentene responderte på det de fikk beskjed om. Nå er det viktig å ta med godfølelsen denne kampen ga til søndag.

Jentene blir også frustrert over dommeren  men denne frustrasjonen tar de ut i spill istedenfor å kjefte.

Denne kampen var markeringen av Erlend Arnestadsveen sin 150 kamp som trener.

Gult og Blått tel krampa tæk øss!💛💙


0 Kommentar

Koronavettkurs rulles ut til hele norsk idrett.

Postet av Ringsaker IF den 2. Sep 2020


Norges idrettsforbund har, i samarbeid med Norges Fotballforbund, laget et fellesidrettslig e-kurs om koronavett som nå tilbys 54 ulike særforbund.

 

Kurset omhandler hvilke retningslinjer for smittevern som gjelder i forbindelse med selve idrettsutøvelsen. Kurset tar for seg blant annet hvordan man skal oppføre seg på og utenfor banen for å ivareta smittevern på best mulig måte. Ønsket er å øke bevisstheten og ta et samfunnsansvar, og ikke minst at helsemyndighetene skal være trygge på at smittevern tas skikkelig på alvor i klubbene.

Målgruppen for e-kurset er alle utøvere over 13 år og alle foreldre og foresatte som selv skal delta eller har barn som skal delta i trening, kamper og arrangement i regi av idretten. Kurset er særlig rettet mot utøvelse av kontaktidrett, men vil være nyttig for utøvere i alle idretter.

Fotballen har vist vei
- Norges Fotballforbund lanserte i juli et koronavettkurs for sine medlemmer. På bakgrunn av suksessen med dette kurset har Norges idrettsforbund tatt initiativ til å utarbeide et lignende opplegg. Derfor er det nå laget et fellesidrettslig e-kurs på samme plattform som Norges Fotballforbund sitt. Det skal være trygt å sende barn og ungdommer ut i idrettsaktivitet, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

Hun forteller at siden juli har over 80.000 medlemmer i fotballen tatt kurset.

- Kurset har vært en stor suksess. Derfor håper og tror vi at det fellesidrettslige e-kurset som nå rulles ut til alle særforbund og alle idrettslag vil bidra til samme suksess og god opplæring i smittevern til våre medlemmer, sier Kvalevåg, som understreker at personer som allerede har tatt kurset gjennom fotballen slipper å ta dette kurset på nytt.

Også for trenere, ledere og tillitsvalgte
Kurset har ikke trenere, ledere og tillitsvalgte som hovedmålgruppe, men det er flott om disse også gjennomfører kurset.

- Denne gruppen må være godt kjent med det enkelte særforbunds koronavettregler som vil favne videre enn hva dette kurset gjør. Det er opp til hvert enkelt særforbund å bestemme om dette kurset skal gjøres obligatorisk for sine medlemmer, og hvilke roller og funksjoner i medlemsmassen det skal være obligatorisk for, avslutter Kvalevåg.

Alle spillere må ha en personlig Min idrett-bruker for å kunne ta kurset.

Les mer om idrettens koronavettkurs

Koronavettkurset er utarbeidet i samarbeid med Norges Fotballforbund og Norsk Tipping. 


0 Kommentar

Smitteforebyggende tiltak i Ringsaker.

Postet av Ringsaker IF den 31. Aug 2020

Det er et pågående smitteutbrudd av covid-19 på Hedmarken. Som følge av dette setter Ringsaker kommune nå inn omfattende smitteforebyggende tiltak.


– Situasjonen i regionen er uoversiktlig. Etter tilråding fra og i nært samråd med kommuneoverlegen tar vi noen markante grep i arbeidet for å hindre smittespredning. Det er nødvendig å være ekstra føre var inntil en får mer oversikt i situasjonen. Samtlige tiltak gjelder i første omgang ut uka, sier rådmann Jørn Strand.

Fritidsaktiviteter på vent

Også innenfor kultur og idrett får innstrammingene følger.

– I tråd med råd fra kommuneoverlegen innfører vi midlertidig stopp for alle fritidsaktiviteter for barn og unge under 19 år ut uka, sier kommunalsjef Håvard Haug.

Tiltak i skole og barnehage

For barnehagene heves smittevernnivået til rødt. Barna vil bli delt inn i mindre grupper. Det er mulig en må ha kortere åpningstid, og det kan være nødvendig at foreldrene møter med barna til ulike tider. Informasjon om dette gis fra den enkelte barnehage. Smittevernnivået heves også til rødt for 1.-4. trinn. Det betyr at undervisningen fortsatt foregår på skolen, men at elevene organiseres i mindre kohorter.

For elevene på 5.-10. trinn blir det innført digital hjemmeundervisning fra og med tirsdag 1. september.

– Hjemmeundervisningen skal så langt det er mulig ivareta faglig progresjon og daglig kontakt med elevene, sier kommunalsjef Anne Kari Thorsrud.

Oversikt over smitteforebyggende tiltak – samtlige gjelder t.o.m. søndag 6.september

  • Digital hjemmeundervisning for 5.-10. trinn.
  • Rødt nivå for 1.-4. trinn og barnehager. Se trafikklysmodellen for barnehager og skoler hos Utdanningsdirektoratet.
  • Sykehjem stenges for besøk.
  • Alle organiserte fritidsaktiviteter stenges for barn og unge under 19 år. 
  • Treningssentre i Ringsaker holder åpent inntil videre.
  • Krav om bruk av munnbind for ansatte innen helse og omsorg som har familiemedlemmer med forkjølelsessymptomer.
  • Arrangement over 50 deltakere forbys.
  • Serveringssteder kan holdes åpne, men ikke mer enn seks personer per bord.

0 Kommentar

Nyhetsbrev til Innlandsidretten.

Postet av Ringsaker IF den 13. Aug 2020

Her kan du lese om blant annet ny koronatiltakspakke, forskjellige kurs og om NM-uka 2020.

Les hele nyhetsbrevet her...


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline