Ringsaker J2004 - Toten J15 9er 8-0 (5-0) ⚽️

Postet av Ringsaker IF den 29. Mai 2019

Ringsaker J2004 - Toten J15 9er 8-0 (5-0)⚽

Ringsakerjentene i medvind

Det var duket for en artig kamp mot Toten FK selv om været slett ikke var noe å skryte av. Ringsaker startet kampen med Vind i ryggen og de viste raskt at de greide å dra fordelen av det. Ringsaker gikk tidlig opp i 1-0 ledelse og fortsatte presset mot Toten sitt mål. Etter 6 minutter så ble det corner til Ringsaker og denne ble satt direkte i mål. En flott omgang ble kronet med 3-0 I det 30. minutt, også denne direkte fra corner.

I andre omgang løyet vinden så jentene måtte ikke kjempe i motvind. Det ble en fantastisk omgang der Ringsaker puttet 5 mål. I dag fikk jentene til spillet sitt og de hadde en formidabel innsats. Dette gjaldt i alle ledd. Kampens store målscorer var Hanna som puttet 6 mål, Mimi og Amalie var de andre som overlistet Toten sin keeper.

Nå er neste kamp onsdag 5.juni hjemme på Gaupen Bernabeu mot Brumunddal.

Gult og Blått tel krampa tæk øss!💛💙


0 Kommentar

Gult og blått tel krampa tæk øss 💛💙💛

Postet av Ringsaker IF den 28. Mai 2019


Moelven kapret jubileumskampen, men hva gjør vel det når vi har så fin sang å trøste oss med:

 Gult og blått tel krampa tæk oss

Så da er det bare å leve opp til teksten og reise kjerringa i neste fotballkamp ⚽️⚽️⚽️

Tekst og musiker er trener Marius Ingebretsen
                                       💛💙💛💙💛💙💛💙💛💙💛💙💛💙💛💙💛💙💛


0 Kommentar

Storfint besøk i Reidar Berges Æresløp

Postet av Ringsaker IF den 27. Mai 2019Hedi Weng viste sterk løpsform da Ringsaker IF feiret sitt 100-årsjubileum med Reidar Berges Æresløp på Gaupen lørdag. Martin Kjäll-Ohlsson var aller raskest på 10 km, og Erik Sjöqvist ble suveren vinner på 5 km. 

 Publisert                                  |                                                                              Oppdatert 27. mai 2019  

Med 39:41 var det bare pallen i herreklassen som tuktet BULs landslagsløper i terrenget i Gaupen. Landslagsvenninna fra Gjerdrum IF, Maiken Caspersen Falla, som pleier å prikke inn en god løpsform til Birkebeinerløpet hvert år, ble slått slått med over to og et halvt minutt. Deretter fulgte maraton-ekspert Marthe Katrine Myhre, Lillehammer IF.


SK Vidar-løperen Martin Kjäll-Ohlsson løp inn til seier for bedriftslaget sitt på Nes. (Foto: Rudy Van Oevelen)

Martin Kjäll-Ohlsson, ABB BIL var 47 sekunder raskere enn Morten Sætha fra jubilanten Ringsaker IF og 1.10 foran Bjørn Robstad, Moelven IL da han klokket inn som som førstemann på 10 km etter 38 minutter og 18 sekunder.

Erik Sjöqvist, Svensenga SK og Ragnhild Bratberg, som i likhet med Morten Sætha representerer Ringsaker IF, var klart best på 5 km med hhv. 18:25 og 26:03.


 Heidi Weng med premien for dagens prestasjon på Gaupen. (Foto: Rudy Van Oevelen)


John Henry Strupstad poserer litt betenkt med sitt Borat-kostyme med landslagsjentene Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla. Kompiser hadde nemlig meldt John Henry på  under navnet Borat Lerkerød, Ballefjongberga LK i anledning hans utdrikningslag. Tipper ultra-John føler seg mer bekvem med Kjersti enn Borat Lerkerød......(Foto: Rudy Van Oevelen)      


Bilder og tekst er hentet fra Kondis.no

                                           

0 Kommentar

Tre nye æresmedlemmer til Ringsaker IF.

Postet av Ringsaker IF den 27. Mai 2019


Ringsaker IF ble beriket med tre nye æresmedlemmer på jubileumsdagen. Inger Amb og Finn Røise fikk sine bevis under en høytidlig overrekkelse av Ringsaker Idrettsrådsleder, Arnfinn Nes. 

Vårt tredje nye æresmedlem ble Magnus Lundberg. Han var en rask tur innom jubilanten tidlig på dagen, men han skulle være dommer i Oslo og måtte reise videre. Magnus fikk sin velfortjente diplom og blomster inne på klubbhuset.

Litt om våre nye æresmedlemmer:

Magnus er født i 1981 og oppvokst i Gaupen. 

Som småguttspiller i Ringsaker dømte han sin første kamp som 14 åring. Den gang som nå var det stort behov for klubbdommere, og det å være dommer var en fin måte å kunne tjene litt ekstra lommepenger. I dag er han kursholder og motivator når fotballgruppa arrangerer sine årlige klubbdommerkurs for RIFs jenter og gutter.   

Han begynte å satse skikkelig på sin dommerkarriere i en alder av 22 år. Han ble tidlig omtalt som et stort talent og ble allerede i 2007 en del av 30 assistentdommere som Norges Fotballforbund sender land og strand rundt for å dømme kamper i Adeccoligaen.

I 2007 dømte han cupfinale Jr mellom Start – Vålerenga

Han har vært eliteseriedommer siden 2010.

I 2011 ble han FIFA-dommer og har dømt Mesterligakamper og landskamper.

I 2011 dømte han Cupfinalen mellom Brann – Ålesund.

Før sesongen i år har han dømt 218 kamper og fram til nå i år er han tildelt 7 kamper i eliteserien.

Tilskuere, TV-seere, trenere og fotballspillerne har ofte sterke meninger om dommere og dømming. Vår mann har uttalt at en god dag på jobben er når ingen legger merke til han.

Det er ikke mange klubber som stolt kan fortelle at klubbdommeren deres er FIFA-dommer. 

                                                            💛💙💛💙💛

Inger er en dame som det står stor respekt av. Det sies at hun gjør så mye for Ringsaker at ingen tør å si nei når hun ber om hjelp. Derfor blir det gjort mye der denne damen har en finger med i spillet.

Hun er født i 1965 og ble gardkjerring i Gaupen i 1990. Med 4 unger som alle har vært aktive i ski og fotball, har idrettsplassen etter hvert blitt hennes andre hjem. I dag har hun en sønn som spiller på A-laget og en som er fotballdommer.

Alle som har besøkt kiosken har møtt denne blide dama som byr på nykokt kaffe og ferske vafler. Hun er sjefen for kiosken og har klare meninger om hvordan saker og ting skal være for at det skal være så funksjonelt og effektivt som mulig. 

Hva hadde fotballskolen vært uten denne energibunten av en dame? Selv om hun er avhengig av dyktige medhjelpere for å få hjulene til å gå rundt, er det ingen tvil om at hun er fotballskolegeneralen som kan kunsten å lede, delegere og få ting gjort.

Hennes karriere i RIF startet som kasserer i skigruppa i 2002. Denne jobben beholdt hun i 10 år fordi hun syntes det var artig å være med, dessuten var det en fin skole for å lære litt om regnskap, sier Inger 

I 2005 tok hun over ansvaret for kioskdrifta og i 2011 fikk hun ansvaret for fotballskolen. Når det syder av liv på plassen gjennom året – da er det kjekt å være RIF medlem og RIF patriot sier Inger. 

                                                          💛💙💛💙💛

Finn startet sin karriere som sekretær i fotball yngres i 1976. I perioden 1980 – 1986 var han leder av hovedlaget. 

Skisporten har vært hans store lidenskap og han har mange dugnadstimer i lysløypa, både i anleggsperioden og som vedlikeholdsarbeider. Han var som apekatten og hadde blant annet jobben som stolpeklatrer når lyspærer skulle skiftes.

Han var en utmerket speaker og tidtager ved skigruppas lysløyperenn og han hadde ansvaret for å arrangere skimerkeprøver og ajourføre skimerkekartoteket i ca.15 år. 

I 1990-1992 var han leder av valgkomiteen i IKU ( = Ringsaker Idrettsråd)

Fra 2010 har han vært sjefsingeniøren for Ressursgruppe i RIF. Her møtes gruppa hver tirsdag for å rydde og holde idrettsanlegget i orden. Uansett hva som skal ordnes er det aldri et NEI fra sjefsingeniøren og hans stab på 10 supermenn. 

I en alder av 80 år er han fremdeles aktiv innen bedriftsorientering, og skulle du møte en turgåer langs vegen med lette steg som om det var en ungdom, da har du møtt Finn.

                                                                     💛💙💛💙💛

Ringsaker Idrettsforening gratulerer Inger, Finn og Magnus med utnevnelsen som æresmedlemmer. Vi takker Ringsaker skolekorps og Gaupen musikkforening for flotte trommevirvler og fin underholdning under 100-årsjubileet.


0 Kommentar

Resultatliste fra Reidar Berges Æresløp

Postet av Ringsaker IF den 26. Mai 2019


Strålende sol, stort publikum og mange deltagere ga en flott start på markeringen av 100-årsjubilanten. Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla var med som deltagere på 10 km, og som medaljeutdelere til barna i barne- og familieløypa.

De populære og blide skijentene likte seg godt i Gaupen, og de syntes det var et veldig bra arrangement med fine og utfordrende løypetraseer. 

Heidi ble beste kvinnelig løper på 10 km på tiden 39.41.0

Fullstendig resultatliste for Reidar Berges Æresløp:

Resultatliste 10 km

Resultatliste 5 km


Rett før starten på 10 km


 
Fra starten på 5 km
Løypelegger Morten Sætha fikk mye skryt for fine og krevende løyper. 


Ressursgruppe og ryddegjeng


Terrengløpet avsluttet med egen barne- og familieløype.
Se så fin jubileumsmedalje.


Bjørnar Berge med startpistolen som ble brukt under Norgesmesterskapet i Gaupen i 1953. På jubileumsdagen ble samme pistol brukt for å starte deltagerne på 10 km, 5 km og barne- og familieløypa. 


Følg med på hjemmesiden, det vil komme flere bilder og mer jubileumsstoff etter hvert 💛💙💛


0 Kommentar

Vi gleder oss til lørdagen 💛💙💛

Postet av Ringsaker IF den 24. Mai 2019


- 100 års jubileumsfeiring 😃

-  Ringsaker IF vs MIL kl.15.00 💪⚽️


Gult og blått til krampa tæk øss!💛💙


0 Kommentar

Ringsakerjentene innleder jubileumshelga med to kamper fredag kveld.

Postet av Ringsaker IF den 24. Mai 2019

Først ut på Gaupen Bernabeu er Ringsaker J13 som møter Harestua/Grue kl.18.00. 

Ringsaker J2004 tar i mot Torpa/Nordre Land Kl.19.30 ⚽


Vi håper å se deg på tribunen!😀


Gult og Blått tel krampa tæk øss!💛💙


0 Kommentar

Gled dere til lørdag 💛💙💛

Postet av Ringsaker IF den 23. Mai 2019

10 km runden er nå merket med røde bånd. 5 km vil bli merket med hvite bånd i morgen, og skilt vil bli satt ut lørdag morgen. Det er veldig fine forhold i løypa nå! 0 Kommentar

Program på jubileumsdagen.

Postet av Ringsaker IF den 22. Mai 2019Program for dagen:

Kl. 09.00               Sekretariatet i skibua åpnes. 

                             Garderobene på Gaupen skole åpnes for terrengløperne.

Kl. 10.50               Offisiell åpning. v/Eva Krogvig

Kl. 11.00               Start av terrengløpet 10 km

Kl. 11.05               Start av terrengløpet 5 km

Kl. 12.15               Start av barne- og familieløpet. Påmelding i sekretariatet er åpen fram til starten av løpet. 

                             Maiken deler ut jubileumsmedalje til barna ved målgang.

Kl. 12.30               Start på forskjellige aktiviteter for barn og unge. 

Kl. 13.30               Grillen er varm. 

                             Servering av jubileumskake 

Kl. 14.30               Utnevnelse av nye æresmedlemmer.  v/Arnfinn Nes

Kl. 14.40               GMF og RSK spiller

Kl. 14.45               Kaffe og jubileumskake til æresmedlemmene m/gjester 

Kl. 15.00               Fotballkamp 1.omgang starter

Kl. 15.45               Pause 

                             GMF og RSK spiller 

                             Loddtrekning.  

Kl. 16.05               Fotballkamp 2.omgang starter

Kl. 16.45               Trekning av hovedgevinsten - Gaupenhenger

Kl. 17.00               Jubileumsdagen avsluttes.


                                                 Velkommen til jubileumsfeiring lørdag 25.mai.                    


0 Kommentar

Maiken til Ringsaker IFs 100-årsjubileum.

Postet av Ringsaker IF den 22. Mai 2019


Skrevet av Arnfinn Johannessen, Ringsakern

Ingen ringere enn Maiken Caspersen Falla kommer for å kaste glans over Ringsaker Idrettsforenings 100-årsjubileum. Lørdag gjester hun Gaupen Bernabeu både som deltager og medaljeutdeler til de yngste løperne i terrengløpet «Reidar Berges Æresløp». 

– Vi er svært glade for at Maiken tar seg tid til å være med på jubileumsfeiringen, sier leder i Ringsaker Idrettsforening Eva Krogvig. Den populære langrennsløperen skal løpe 10 kilometeren i terrengløpet. Her vil det være klasser for de helt små til de aller største. Alle barna vil få 100-årsmedaljen sin av Maiken. Hun er en medaljegrossist med både VM – og OL-gull i sprint, og hun har også vunnet verdenscupen i sprint tre ganger.

Jubileumsdagen starter med terrengløp og fortsetter med korpsmusikk, utnevnelse av æresmedlemmer, pølsefest, servering av jubileumskake og ikke minst lokalderbyet i 4. divisjon mellom Ringsaker og Moelven.

Det blir også en rekke aktiviteter som boblefotball, putball, hoppetau, stylter og natursti.

– Vi håper mange kommer, for dette blir en aktiv markering av breddeklubbens 100 år, sier Krogvig. Hun lover også noen skikkelige overraskelser og flere vil gå hjem med mye mer enn da de kom. 0 Kommentar

Løypekart for 5 km i Reidar Berges Æresløp.

Postet av Ringsaker IF den 20. Mai 2019


Løypa har samme utgang som 10 km, men etter Saugstad gårdene går den rett frem nedover til Brennerivegen. Der er det drikkestasjon (omlag 2 km etter start). Løypa krysser Brennerivegen og går inn i Tjernemarka. Der går den på stier, og ned igjen på Brennerivegen, følger denne omlag hundre meter, før den går ned til venstre og krysser bekken Gaupa. Der er det ei lita bru og et gjerdeklyv. Løypa går over et sauebeite, følg løypemerkingen og ta hensyn til sauene som går der! Så følger løypa Gamlevegen til Bakke, og tilbake til Idrettsplassen. Løypa blir godt merket før lørdag!


0 Kommentar

Mange mål og poengdeling på Frøystad kunstgress.

Postet av Ringsaker IF den 20. Mai 2019

Ringsaker J2004 - Lunner 4-4 (2-1)⚽

Det ender med poengdeling på Frøystad Kunstgress.

#fotballjentene går opp i en 4-1 ledelse i andre omgang men Lunner kommer sterkt tilbake.

Vi takker for all støtten og heiaropene vi fikk fra sidelinjen!


Ny uke med nye treninger, viktige forberedelser og ny kamp! På fredag kommer Torpa/Nordre Land J15 på besøk til Gaupen Bernabeu⚽


Gult og Blått tel krampa tæk øss!💛💙


0 Kommentar

Påmelding til sommerens fotballskole i Gaupen.

Postet av Ringsaker IF den 19. Mai 2019


Ringsaker IF arrangerer Tine Fotballskole 24.-26.juni og er for barn og unge i alderen 6 til 14 år (født i 2013-2005).

Klikk på lenken under for påmelding og informasjon om sommerens fotballskole:

https://www.superinvite.no/#/invitation/10112bde2ba78e674b21aaa84613bc8e


Velkommen til Tine Fotballskole! 

                                               


0 Kommentar

Ringsaker - Storhamar 8-4 (4-1)

Postet av Ringsaker IF den 16. Mai 2019

Det ble jubelscener på løpende bånd på Gaupen Bernabeu i kveld. En festkveld med super underholdning i 90 minutter og totalt 12 mål 💛💙💛 kan det bli bedre? Ringsaker spilte en meget god kamp og vant fortjent 8-4 over Storhamar. 

Heia Ringsaker 💛💙💛

Kamprapport

Ringsaker IF – Storhamar 8–4 (4–1)

Mål: 1–0 Erik Sigtbakken (3 min) 2–0 Preben Ingebretsen (11 min) 3–0 Andreas Os (19 min) 4–0 Erik Sigtbakken (21 min) 4–1 (40 min) 5–1 Erik Sigtbakken (48 min) 5–2 (52 min) 5–3 (60 min) 6–3 Kent Jørgen Johansen (61 min) 7–3 Roger Sigtbakken (72 min) 7–4 (80 min) 8–4 Roger Sigtbakken (90 min)

Benyttede innbyttere: Torbjørn Falch Rustand, Roger Sigtbakken, Anders Berg

Gult kort: Erik Sigtbakken


0 Kommentar

Ringsaker møter Storhamar i kveld kl.19.00 på Gaupen Bernabeu.

Postet av Ringsaker IF den 16. Mai 2019


16.mai er fotballens festdag med stor stemning, entusiasme og masse patriotisme. 4.divisjon er intet unntak og i kveld får Ringsaker besøk av Storhamar. I god feststemning før den store dagen håper vi på mange jubelscener på Gaupen Bernabeu.   

Heia Ringsaker  💛💙💛💙💛


0 Kommentar

Tine Fotballskole 2019

Postet av Ringsaker IF den 13. Mai 2019Fotballskolen arrangeres mandag 24.juni - onsdag 26.juni. 

Fotballskolen er for aldersgruppen 6 - 14 år (født 2013 - 2005) i 2019 og du trenger ikke være aktiv fotballspiller for å delta.

Tidspunkt: Kl. 09.00 - 14.00 (hver dag). 

Påmelding til fotballskolen åpner mandag 20.mai på RIFs hjemmeside. (denne siden)

Frist for påmelding er 17. juni eller når maksantallet på 75 er nådd - så først til mølla! 

Fotballskolen arrangeres i sin helhet på Idrettsplassen i Gaupen!

Alle deltakere mottar utstyrspakke. 

Vi stiller krav til at deltakerne stiller i fotballsko, leggskinner og treningstøy på fotballskolen.Ta med drikkeflaske med vann!

Fotballskolen koster kr 600,- pr deltaker - 1/2 pris for søsken. 

                                     Velkommen til fotballskole i Gaupen!0 Kommentar

Faaberg - Ringsaker 2-2 (1-2)

Postet av Ringsaker IF den 11. Mai 2019

Vi reiste til Jorekstad for å møte et Faaberg-lag som stod med 6 poeng og full pott etter to matcher. De hadde blant annet rundspilt våre banemenn Engerdal i serieåpningen(vant 4-0). 

Faaberg var klare favoritter, og kampen startet oppskriftsmessig, litt over minuttet spilt, Faaberg kaster langt inn, får stusset ballen inn foran mål,og de får etter hvert pirket inn ledelsen. 

Vi våkner etter hvert opp, og begynner å spille fotball. Etter 18 minutter får vi frispark fra ca.18 meter etter at Faabergs venstreback tar Christer ureglementert.(MMA-spark,ifølge alltid saklige Erik G😂)Erik Sigtbakken skyter,keeper må gi retur og der står for anledningen blågule Stian Larsen og tupper inn utligningen. Vi har god kontroll på et godt Faaberg-lag, de skaper lite og frustrasjonen brer seg over de gulblå fra OL-byen. 

Vi tar mer og mer over, gutta fra krysset begynner å føle seg komfortable og vi får etter 32 minutter tredd opp på en feilvendt Preben Ingebretsen i mellomrommet, han sender Christer igjennom alene med keeper. Christer gjør alt rett og setter inn ledelse til oss! Flott spill og scoring! 2-1 står seg til pause. 

Andre omgang starter med et visst overtak til Faaberg, men de skaper ikke de store farlighetene det første kvarteret av omgangen. Men, etter det så er det ryggen mot veggen ut kampen. Vi blir trykket langt bakpå av et Faaberg-lag som er frustrerte, men ikke motløse. De har mange halvsjanser, som hadde vært meget store sjanser om de hadde vært mer nøyaktige med sistepasningen. Gutta fra Bernabeu kjemper som gladiatorer for å få med seg alle poengene hjem til Gaupen. Når kampuret viser 90 minutter får faaberg en corner. Den blir lempet inn i feltet, Tor Torgersen får slått den ut av farlig område, men den blir fanget opp av en faaberg-spiller som lemper ballen inn på bakre stolpe. Faaberg-spilleren header ballen tilbake foran mål, og der får vi dessverre ikke demmet opp. 2-2 er et faktum. 

Faaberg presser på for enda et mål, men de glemmer at vi har lagt igjen to mann helt framme. Vi får tak i ballen og kjører kontring. 2 mot 1, Preben får dratt med seg ballen langs vår venstre side Roger Sigtbakken venter foran mål, men Preben var etter eget utsagn helt ferdig. Ender opp med at det blir verken skudd eller pasning og keeper kan takknemlig bare ta fra Preben ballen. Slik kan det gå når kroppen ikke lystrer det hodet ønsker. Vi kjemper heroisk til fløyta går, og får med oss ett poeng hjem til Gaupen. Et fullt fortjent poeng når man legger innsats, vilje og stolthet til grunn. Faaberg vil føle at de fortjente mer, vi har lov til å være litt skuffet for at vi ikke klarte å ta alle tre poengene når vi var så nære. Ergo, poengdeling er greit!

Gult og blått tel krampa tæk øss!💛💙


Laget:

Tor Torgersen-kee

Håvard Haugom -vb

Mikkel Amb-fs

Sverre Elvsveen-fs

Espen Haakensveen-hb

Amund Skaug Grasbakken Dms

Stian Larsen MS

Preben Ingebretsen MS

Christer Krokengen HV

Erik Sigtbakken S

Andreas Os VV


Benyttede innbyttere:

Torbjørn Falch Rustand for Preben Ingebretsen etter 35 min

Preben Ingebretsen for Erik Sigtbakken etter 63 min

Lars Olstad for Andreas Os etter 77 min


Mål: Stian Larsen og Christer Krokengen

Assist: Preben Ingebretsen


En lokal Faaberg-jury kåret Sverre Elvsveen til vår bestemann idag! Vel fortjent, gratulerer!💛💙


Tekst fra guttas facebookside 


0 Kommentar

100-årsjubileum med startpistol fra 1953.

Postet av Ringsaker IF den 9. Mai 2019Fra Ringsakern v/Arnfinn Johannessen

I 1953 arrangerte Ringsaker Idrettsforening NM i terrengløp med bravour i Gaupen. Og den startpistolen som smelte av startskuddet for 66 år siden skal brukes lørdag 25.mai når den velorganiserte idrettsforeninga skal feire sitt 100-årsjubileum på Gaupen Bernabeu.

25. mai presis klokka 11.00 går startskuddet for dagen som blir hovedmarkeringen av 100-års jubilanten Ringsaker Idrettsforening.  Smellet setter i gang terrengløpet som arrangeres i anledning jubileet.

God lengdehopper

 Ringsaker Idrettsforening har ingen fri-idrettsgruppe i dag, men i lange perioder var klubben blant de ledende i området. Det startet med Wilhelm Gramm i 20-årene. Under NM i Oslo i 1926 besatte Gramm andreplassen i sin spesialøvelse – lengdehopp. Han ble også lagets førstemann som fikk æren av å representere Norge i triangelmatchen mellom Norge, Danmark og Sverige samme året. 19. juni  1927 satte han ny lengderekord på Hamar på 7.28.5 hvor alle hopp var over sju meter. Andre aktive før krigen var Kåre Ingberg, Kåre Høgseth, Johs. Krogvig og Håkon Berg, men krigen ble en stor hindring for deres utvikling og konkurransemuligheter.

Leif Hvorup

Men alt året etter at tyskerne ble jaget ut av landet, dukket det opp en kar som mer enn noen annen har gjort Ringsaker Idrettsforening kjent ut over landets grenser. Leif Hvorup var navnet og som ung gutt ble han landslagsmann på 3000 meter. I 1948 ble han norsk mester i terrengløp på Stabæk.

I boka Norsk Friidrettshistorie omtales han som en bakkeklyver av høy klasse og det var hans innsats som dannet grunnlaget for fri-idrettsgruppas oppsving i 50-åra godt administrert av Reidar Berge som hedres med æresløp 25. mai..

Kongepokal

Det kan skrives ei hel bok om den sterke innsatsen på 50-tallet, men vi nøyer oss med noen smakebiter. Under NM i terrengløp i 1953 ble Svein Stubbom Harby nummer tre i seniorklassa. Samme plassering oppnådde Gudbrand Kvarberg i juniorklassa. Den samme Stubbom Harby ble norsk juniormester på 3000 meter, kåret til stevnets bestemann med Kongepokal som ekstra belønning.

Mange sterke navn

Andre sterke navn fra den perioden er Leif Solheim, Arvid Lillemæhlum, John Skappel, Odd Egeberg, Arvid Johansen, Ottar Fredriksberg, Per Erik Nordby, Trygve Kindlihagen, Arne Lunde og Gudbrand Kvarberg.

Reider Berge hedres

Ringsaker Idrettsforening ønsker å benytte jubileumsdagen til å hedre Reidar Berge ved å kalle terrengløpet for «Reidar Berges æresløp». Reidar har hatt en lederrolle i klubben i flere tiår og var blant annet primus motor for å arrangere NM i terrengløp i Gaupen 3. mai 1953. Dette arrangementet ble svært vellykket og Reidar Berge ble tildelt «Norges Friidrettsforbunds diplom for utmerket administrativ innsats».

Alle kan delta

Det legges opp til at alle kan delta på løpet som vil ha løyper på 5 og 10 kilometer samt ei kort barne- og familieløype. Påmelding vil kunne gjøres elektronisk i forkant, og i sekretariatet på løpsdagen. Start og mål vil være på Idrettsplassen.   Dette blir en ny festdag i mai.

Mange grupper

Mens Ringsaker Idrettsforening i dag teller ei ski- og ei fotballgruppe, hadde de etter krigen også håndballgruppe, orienteringsgruppe, skøytegruppe og sykkelgruppe og visste du at O. J. Rønning i Gaupen produserte en sykkel med navnet – ja, nettopp Gaupen.

Fotballkamp

En annen hovedaktivitet blir seriekamp i 4. divisjon mellom erkerivalene Ringsaker og Moelven. Det er alltid nerve og spenning i disse kampene. Moelven har spilt i divisjonen i flere år, mens Ringsaker rykket opp på meste spektakulære måte i fjor.

Aktiviteter

Det blir mange aktiviteter for barna. Yngres avdeling vil fokusere på hoppetau, bobleball, stylter og putball-ferdigheter.

Pølsefest

Men alle jubileer har servering. Ringsaker Idrettsforening byr på pølsefest og drikke til alle deler av dagen.

Startpistol: Denne ble funnet hos Reidar Berge etter hans død. Slektningene trodde det var en ordentlig pistol og leverte den til politiet som kunne berolige med at dette var en ufarlig startpistol. Også kulene er gamle.NM-feltet 1953: Her har startskuddet gått og den samme pistolen brukes lørdag 25.mai. Løper nummer 27 er Odd Rønning fra Veldre. De andre har vi dessverre ikke navnene på.


14 æresmedlemmer

Ringsaker Idrettsforening har 14 æresmedlemmer og tre nye skal kåres lørdag 25. mai. Leder av Idrettsrådet i Ringsaker, Arnfinn Nes vil dele ut diplom og blomster til de det gjelder. Så møt opp folkens og gi dem den hyllest de fortjener.

Ærsmedlemmer:

1929: Rittmester Jørgen Jensen
1929: Kristian Dæhli
1990: Helge Lehne
1991: Arne Ludvigsen
1991: Johannes Krogvig
1991: Per Robert Larsen
1994: Ragnhild Bratberg
2000: Nils Harald Lehne
2000: Leif Hvorup
2000: Svein Stubbom
2006: Nils Rønning
2014: Bjørnar Berge
2014: Joar Høgset
2015: Eva Krogvig
2019: ?

Jubileumsbillett

De som ønsker å delta i feiringen av idrettsforeningas 100-årsjubileum, oppleve stor idrett, mye moro og nyte pølsefesten, får en helt spesiell  billett. Ved inngangen får de tildelt RIFS jubileumsbillett i form av en skygge med jubileumslogo og logo fra sponsorene Strand og Byggkjøp Kaare Ødegaard.

Men det er også et nummer på pappskyggen. Det blir trekninger både i pausa og rett før kampslutt. Hovedpremien er selvsagt en Gaupen Henger som har vært en solid samarbeidspartner gjennom en årrekke.

Men det er et viktig krav: Kun de som har skyggen på hodet, tar den av for å kontrollere nummeret når det leses opp, kan vinne.

Så husk det: Skyggen må være på under hele kampen!

                                            RIFS jubileumsbillett i form av en skygge0 Kommentar

Løypekart og løypeprofil for 10 km i Reidar Berges Æresløp.

Postet av Ringsaker IF den 6. Mai 2019

Her er løypekart og profil for 10 km. De første 2 km er flatt og nedover på grusvei. Deretter fortsetter det på traktorvei og sti ned til Saugstadvika, helt nede ved Mjøskanten. Derfra går det et par hundre meter oppover på grusvei, før det bærer inn i Tjernemarka på stier og traktorveier. De siste 1,7 km til mål løpes motsatt av utgangen. Det vil bli en drikkestasjon i Brennerivegen. 10 km løypa passerer den etter omlag 3 km og 8 km. Løypa vil selvsagt bli godt merket på løpsdagen, men for de som vil prøve løypa i forkant håper vi dette vil være til hjelp. God tur!0 Kommentar

Nyhetsbrev fra NFF Indre Østland.

Postet av Ringsaker IF den 6. Mai 2019

Svar så godt dere kan!

Informasjonen og tilbakemeldingene fra dere i klubbene er særdeles viktig for oss. Det er på bakgrunn av dette vi kan spisse og målrette våre tiltak og våre aktiviteter, det er slik vi kan snu oss rundt og endre kurs når noe ikke fungerer og det er på bakgrunn av deres meninger og evalueringer at vi kan legge gode handlingsplaner fremover. I dagene framover vil klubbene motta flere enkle, men viktige, spørreundersøkelser fra NFF - både fra Ullevål og krets, der dere blir bedt om deres syn på ulike konkrete saker. Jeg ber dere derfor svare så godt dere kan. Jo flere som svarer, jo bedre. Da får vi noe å jobbe etter fremover også. Takk!

Fotballhilsen fra
NFF Indre Østland v/ Janicke Gonstad, daglig leder

Les hele nyhetsbrevet her


0 Kommentar

Jubileumsfest på Gaupen Bernabeu 25.mai.

Postet av Ringsaker IF den 6. Mai 2019


25.mai smeller det i Gaupen. Da skal 100 år gammel idrettshistorie feires med terrengløp, masse aktiviteter og storkampen mellom Ringsaker og Moelven i 4. divisjon. Ivrige sjeler kan bruke hele dagen på stedet som tidligere ble kalt «Plassen», men som i takt med utviklinga er omdøpt til Gaupen Bernabeu.

Jubileumsdagen vil starte med terrengløp på formiddagen og avsluttes med jubileumskamp mellom A-lagene til Ringsaker og Moelven. Dagen ellers vil by på underholdning, korpsmusikk, forskjellige aktiviteter og gratis pølsefest.

Terrengløpet skal være et breddearrangement med klasser for mosjonister, aktive som ønsker å bruke terrengløpet som god oppladning til Birkebeinerløpet, for barn og for de som bare ønsker å «rusle» en runde. Vi har laget en flott jubileumsmedalje som skal deles ut til de yngste løperne. 

Ringsaker Idrettsforening ønsker å benytte jubileumsdagen til å hedre Reidar Berge ved å kalle terrengløpet for «Reidar Berges Æresløp». Reidar har hatt en lederrolle i klubben i flere tiår og var blant annet primus motor for å arrangere NM i terrengløp i Gaupen 3. mai 1953.

Terrengløpet starter kl.11.00 og vil ha løyper på 10 km, 5 km og ei kort barn/familieløype. Påmelding til terrengløpet gjøres elektronisk eller på løpsdagen. Mer informasjon kommer!!!

Fotballgruppa vil organisere forskjellige aktiviteter for barn, blant annet boblefotball.

Før jubileumskampen mellom A-lagene til Ringsaker og Moelven blåses i gang kl.15.00, kan vi tilby både pølsefest og overraskelser.

                           Velkommen til jubileumsfest på Gaupen Bernabeu lørdag 25.mai.


0 Kommentar

Ringsaker J2004 har arrangert loppemarked.

Postet av Ringsaker IF den 5. Mai 2019

Idag har fotballjentene vært hos Landhandleren i Gaupen og holdt loppemarked for inntekt for utenlandscup 2020⚽ Det ble et kjærkomment bidrag på 2620,- kroner. Nytt loppemarked til høsten.

Takk for alle som støttet oss!😀


0 Kommentar

Ringsaker 2 får besøk av Lunner FK mandag kl 19.30.

Postet av Ringsaker IF den 5. Mai 2019

Flying start for RIF 2 gutta i førsteserierunde mot Reinsvoll 2. 🛫✈️

Mandag kommer Lunner FK på besøk, og ingen tvil om at det er Lunner FK som har favorittstemplet på seg. Men gutta er klare for kamp og for å lage en overraskelse i 5 div!💪⚽️😃👍


0 Kommentar

Kom mai du skjønne milde....

Postet av Ringsaker IF den 4. Mai 2019

På Gaupen Bernabeu varmet verken maiværet eller fotballguttas prestasjoner mot Engerdal SK i går kveld. Det begynte så bra med fint spill og scoring av Stian Larsen etter bare 9 minutter, men så fikk gjestene et par enkle mål og kunne fornøyde gå til pause med ett måls ledelse.    

Maiværet og fotballprestasjonene forble uendret  i 2.omgang. Gutta fra Engerdal var nok mer varmblodige enn "gutta fra krysset", de brettet opp skjorte-ermene og scoret et par mål til. 10 minutter før slutt satte RIFs  Sverre Evensen inn et velplassert skudd i nettmaskene og vi øynet håp om innhenting. Slik ble det dessverre ikke. I sluttminuttet scoret Engerdal sitt femte mål for kvelden og kunne smile hele bussturen tilbake til Østerdalen. 

Kampen endte med 2-5 tap for våre gule og blå gutter. 

Vi håper "Kom mai du skjønne .." kommer tilbake med godværet til Gaupen Bernabeu, og da er vi sikre på at neste kamp vil varme alle RIF-patrioter 💛💙💛💙💛 


Ringsaker IF – Engerdal SK 2–5 (1–2)

Mål: 1–0 Stian Larsen (9 min), 1–1 (13 min) 1–2 (24 min) 1–3 (50 min) 1–4 (77 min) 2–4 Sverre Elvsveen (83 min) 2–5 (89 min)

Gule kort: Preben Ingebretsen

RIF: Magnis Opdahl Sørensen, Håvard Haugom, Sverre Elvsveen, Espen Haakensveen, Kent Jørgen Johansen, Amund Skaug Grasbakken, Stian Larsen, Erik Sigtbakken, Christer Krokengen, Andreas Os, Preben Ingebretsen

Benyttede innbyttere: Torbjørn Falch Rustand, Tor Arne Krogsrud


0 Kommentar

Ny kamp for A-laget i kveld.

Postet av Ringsaker IF den 3. Mai 2019

Kampen blåses i gang kl.19.30 og gjester på Gaupen Bernabeu i kveld er Engerdal.

Velkommen!  💛💙💛

                           


0 Kommentar

Påmelding til "Reidar Berges Æresløp".

Postet av Ringsaker IF den 3. Mai 2019Reidar Berge hedres med terrengløp.

Den 25. mai kl.11.00 går startskuddet for dagen som blir hovedmarkeringen av 100-års jubilanten Ringsaker Idrettsforening. Smellet setter også i gang terrengløpet som arrangeres i anledning jubileet. Ringsaker Idrettsforening ønsker å benytte jubileumsdagen til å hedre Reidar Berge ved å kalle terrengløpet for «Reidar Berges Æresløp».

Reidar har hatt en lederrolle i klubben i flere tiår og var blant annet primus motor for å arrangere NM i terrengløp i Gaupen 3. mai 1953. Dette arrangementet ble svært vellykket og Reidar Berge ble tildelt «Norges Friidrettsforbunds diplom for utmerket administrativ innsats».

Det legges opp til at alle kan delta på løpet som vil ha ei løype på 10 km, 5 km og ei kort barne- og familieløype.  

Påmelding vil kunne gjøres elektronisk ved å klikke her. Vi stenger den elektroniske påmelding på nettet 24. mai, men påmelding vil kunne gjøres i sekretariatet på løpsdagen. 

De som ønsker å melde seg på barne- og familieløypa gjør dette i sekretariatet på løpsdagen. Sekretariatet vil være i skibua og åpner kl 09.00.

Start og mål vil være på Idrettsplassen.  

                                 Dette blir en ny festdag i mai!   

0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline