Gode Fair play-historier fra ungdomsfotballen.

Postet av Ringsaker IF den 27. Sep 2017

Vi får innimellom tilbakemelding om oppløftende Fair play-historier fra fotballen i kretsen. I dag velger vi å publisere to gode historier, som vi lar oss glede- og inspirere av.

Først legger vi ut tilbakemeldingen til Ronny Oppheim (trener Fagernes/Aurdal/Leira, som kommer i etterkant av deres kamp mot Ottestad i J17 Elite: Vi ønsker å sende en positiv omtale om vår motstander under gårsdagens seriekamp kamp mellom oss Fagernes/Aurdal/Leira J17 og Ottestad J17 i turneringen J17 Elite.

Vi stilte dessverre med ett noe redusert mannskap pga. skader osv. Kun 12 spillere i troppen. Under 1. omgang fikk vi dessverre en ny skade og måtte sette innpå vår eneste reserve [...] men etter 1. omgang måtte denne spilleren melde pass pga. pusteproblemer.

Vi medelte til dommer om at vi dessverre var i en situasjon slik at vi kun kunne stille med 10 spillere resten av kampen, altså hele 2. omgang. Dommer tar da dette opp med Ottestads lagledelse. Hvorpå de beslutter å stille med 10 spillere de også.

Dette syntes vi var fantastisk gjerning som det så absolutt bør gis honnør for. Ottestad ledet på dette tidspunktet 1-0 og det var på ingen måte sikkert at de ville beholde ledelsen, men likevel valgte da altså å gjøre dette. Lagleder og jeg som trener mener dette er Fair Play på høyeste nivå. NFF Indre Østland stiller seg bak Oppheims rosende omtale og anbefaler alle om å la seg inspirere. Her tenkes det utvikling foran resultat- og da må man noen ganger gjøre tilpasninger som ikke garanterer at man vinner kampen. Når vi først er i gang tar vi med oss denne flotte meldingen fra dommer Jan Tore Bjørnhaug (Øyer-Tretten IF), som rapporterer fra G16 2. divisjon og kampen mellom Otta IL og Dombås IL:

Jeg var dommer på Otta mellom G16-lagene Otta og Dombås i 2.div. Vi hadde et Fair play-møte før kampen, der vi ble enige om noen forhold rundt kampgjennomføringen, blant annet liten toleranse for protester og ufin språkbruk.

Det ble en svært positiv opplevelse og en meget fartsfylt og underholdende 0-0-kamp som bølget fram og tilbake - med susende taklinger. Både spillere og ledere hadde et positivt fokus på å spille ball,  det var ingen protester og et beskjedent antall frispark. Dette er bevis på at det går an!

Rett og slett en så positiv opplevelse som dommer at jeg synes det er verdt å dra fram [...] Dette er en kjempefin tilbakemelding og det er svært positivt at både dommer, støtteapparat og aktive følger opp hvordan vi skal ha det i fotballen. Her er det tydelige rammer, der fotballspillet får lov til å være i fokus (uten negativ påvirkning) og det er da vi skaper trivsel. Et herlig eksempel på Fair play og at Fair play-møte fungerer! Benytt dere av Fair play-møtet, fotballvenner!

Vi ønsker å rette en spesiell takk til Ottestad IL, Otta IL og Dombås IL, som har bidratt ekstra til å sette Fair play på kartet i denne omgang. En ekstra takk også til Ronny Oppheim (Fagernes) og Jan Tore Bjørnhaug (ØTI) som brakte historiene frem i lyset.